top of page

ons 01 maj

|

Immanuelskyrkan Malmö

Växtbytarfika

Ett kul event till förmån för Just Earth

Växtbytarfika
Växtbytarfika

Tid & Plats

01 maj 2024 10:00 – 12:00

Immanuelskyrkan Malmö, Köpenhamnsvägen 3, 217 43 Malmö, Sverige

Om evenemanget

Välkommen på växtbytarfika! Vi testar något nytt och provar en liten twist. Kan det bli en ny tradition? Kanske. Vi testar och ser.

Vi träffas i Immanuelskyrkans serveringsvåning den 1 maj. Ta med dig plantor/fröer/sticklingar du vill skänka till andra. Efter fika och lite fortbildning är det fritt att hitta nya skatter till balkong eller trädgård. 

För varje planta man tar hem swishar man ca 10 kr till "Just Earth", en jordbruksutbildning i Uganda som kyrkan stöttar. 

(https://www.justearth.org/where-we-are/uganda/)

Vi ser fram emot en mycket härlig förmiddag tillsammans med nya och gamla vänner. Du är välkommen! Eventet är öppet för alla. Bjud gärna med någon vän som är intresserad. Du behöver anmäla dig/er till lisa.eiderbrant@immanuel.nu

För dig som planerar odla snittblommor i vår- läs också om en liten trevlig idé som är på g längst ner i infon.

Allt gott, Lisa

Inför: Ta i lite extra när du förodlar i vår. Se till att du har gott om plantor över så det räcker till andra. Kanske har du trädgård där du kan gräva upp plantor? Eller frön som blivit över?

Märk krukorna med sort och färg.

Under: Kl. 10.00-10.15 ställer vi upp våra plantor på långbord. 

Kl. 10.20-10.40 Vi tar för oss av småkakor, kaffe och te. Vill du vara med och baka en kaka som går att ta sig på en servett så säg gärna till. Fikat blir av enklare slag. 

Kl. 10.40-11.00 får vi höra om Just Earths jordbruksskola i Uganda och hur man använder utbildningen för att öka skördarna och således också levnadsstandarden för deltagarnas familjer.

Kl.11-12 botaniserar vi runt bland plantor och plockar med oss det vi vill ha. För de som har möjlighet finns QR-kod att använda för att swisha 10-20 kr per planta till projektet vi just hört om. Är ekonomin tajt går det givetvis bra att swisha en mindre gåva eller ingen alls.

Efter: Hmm.. Här funderas det fortfarande. Vad gör vi med plantorna som blir över? Kör till hus som ska vara med i byaloppis och säljer där? Gräver ner i Käglinge naturområde? Skänker till..? Har du idéer så hör av dig!

Du behöver anmäla dig här eller via telefon. Har du någon vän som skulle tycka detta är roligt- Bjud med!

Och så den lilla extra idén: Vi planerar ställa upp ett litet bord i kyrkans entré på söndagar där man kan lämna buketter man själv gjort när trädgården tillåter. Så kan den som vill plocka med sig en söndagsbukett hem, och swisha en summa till Just Earth. Små bäckar små! Välkommen att fylla på bordet om du vill när det är dags.

Dela

bottom of page